våra odlingar

Vårt odlingsupplägg baseras på erfarenhet, miljötänk samt att producera hållbart efter jordens villkor. Vi arbetar utifrån en 4 till 6-årig växtföljd där jorden regelbundet analyseras, för att uppnå så god kvalite som möjligt med så lite resurser och insatser som möjligt. Grönsakerna odlas uteslutande på myr, dvs gammal sjöbotten som blev utdikad i början av 1900-talet. Myren är optimal för grönsaksodling, då den har hög mullhalt och ”levererar” mycket vatten. I kombination med Gotlands många soltimmar ger detta väldigt krispiga och smakliga grönsaker.
Då all odling sker inom en mils radie, har vi kortare transportvägar samt mindre miljöpåverkan. Vi har så kallade kantzoner dvs gräsbevuxen remsa mot alla vattendrag, för att minimera risken för utlakning från åkermarken. Vi skördar våra produkter från augusti för direkt leverans, fram till november då dom lagras in i effektiva kyllager. Det är ett betydligt mer energieffektivt sätt att lagra grönsaker än under ett stort halmtäcke.

Våra produkter

 

Morötter

Klass 1, 500 gram
Klass 1 1 kg
Lösvikt
Nätsäck/returback

 

Palsternackor

Klass 1, 500 g
Lösvikt
Nätsäck/returback

Kontakta oss gärna för priser och/eller andra önskemål!

Vill du sälja våra produkter?

Ring eller maila oss redan idag så har ni snart produkterna i ert sortiment!

Vill du köpa våra produkter?

I gårdsbutiken vid Stenstugu Gård i Hablingbo på Gotland hittar ni inte bara morötter och palsternackor men även bl.a. gul och vit lök, pumpor, rödbetor, jordärtskocka, sparris och potatis. Sortiment varierar beroende på säsong och tillgänglighet. För att se öppettider och sortiment, besök vår facebook grupp Gårdsbutik Stenstu Gård.