så här började det

Gården har anor sedan 1920-talet, då den flyttades till sin nuvarande plats och har sedan dess varit i släktens ägo. Sedan 1940-talet har gården drivits av familjen Lorin.

När vi fem syskon växte upp här på gården var farmor Kally och farfar Ingemar fortfarande delaktiga i arbetet. Det är något som vi idag är mycket tacksamma och stolta över. Att få jobba så nära varandra, lära av varandra och stötta varandra har gjort oss till ett starkt team som vill driva gården vidare.

Våra föräldrar Per-Ove och Kerstin, började med odlingen av morötter år 1970, som en bisyssla till den dåvarande djurproduktionen. De har byggt upp gården och vi för nu kunskapen vidare med hjälp av all den erfarenhet de har gett oss. Per-Ove, våran far, lämnade oss alldeles för tidigt 2018 efter viss tids sjukdom. Kerstin, vår mor arbetar ännu kvar på gården.

Nu är det bröderna Håkan & Stefan Lorin som står som ägare sedan 2008. Vi har god hjälp utav våra syskon, vår mor Kerstin samt syskonbarn, och vi känner oss som ett riktigt hållbart och härligt familjeföretag.

Gården drivs idag som en växtodlingsgård, där grönsaker står för en betydande del, men där det även finns utsädesodling utav ärtor, raps, vete samt durum till livsmedel. Främst odlar vi morötter & palsternackor, men även bl.a. lite lök, sparris, jordärtskockor, potatis och pumpor som säljs i gårdsbutiken under säsong.

Vill du sälja våra produkter?

Ring eller maila oss redan idag så har ni snart produkterna i ert sortiment!

Vill du köpa våra produkter?

I gårdsbutiken vid Stenstugu Gård i Hablingbo på Gotland hittar ni inte bara morötter och palsternackor men även bl.a. gul och vit lök, pumpor, rödbetor, jordärtskocka, sparris och potatis. Sortiment varierar beroende på säsong och tillgänglighet. För att se öppettider och sortiment, besök vår facebook grupp Gårdsbutik Stenstu Gård.